سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]
آمار و اطلاعات

بازدید امروز :8
بازدید دیروز :0
کل بازدید :223721
تعداد کل یادداشت ها : 221
103/9/11
یادداشت های گذشته [22]
خبر مایه
مشخصات مدیروبلاگ
 
خوش نژادیان[1]
وبلاگ دانش آموزان چهارم شبنم

سوره قارعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
الْقَارِعَةُ(1)
مَا الْقَارِعَةُ(2)
وَ مَا أَدْرَئکَ مَا الْقَارِعَةُ(3)
یَوْمَ یَکُونُ النَّاسُ کَالْفَرَاشِ الْمَبْثُوثِ(4)
وَ تَکُونُ الْجِبَالُ کَالْعِهْنِ الْمَنفُوشِ(5)
فَأَمَّا مَن ثَقُلَتْ مَوَازِینُهُ(6)
فَهُوَ فىِ عِیشَةٍ رَّاضِیَةٍ(7)
وَ أَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَازِینُهُ(8)
فَأُمُّهُ هَاوِیَةٌ(9)
وَ مَا أَدْرَئکَ مَا هِیَهْ(10)
نَارٌ حَامِیَةُ (11) به نام خداوند رحمتگر مهربان
کوبنده 1
چیست کوبنده 2
و تو چه دانی که کوبنده چیست 3
روزی که مردم چون پروانه[های] پراکنده گردند 4
و کوه‏ها مانند پشم زده‏شده رنگین شود 5
اما هر که سنجیده‏هایش سنگین برآید 6
پس وی در زندگی خوشی خواهد بود 7
و اما هر که سنجیده‏هایش سبک بر آید 8
پس جایش هاویه باشد 9
و تو چه دانی که آن چیست 10
آتشی است‏سوزنده 11

فضیلت و خواص سوره قارعه
از آنجا که وصف قیامت در این سوره آمده است رسول خدا(ص) فرمودند: مرا پیر کرده است.
امام باقر(ع) در فضیلت این سوره فرمودند: هر کس سوره قارعه را قرائت کند و آن را استمرار بخشد خداوند عزیز و جلیل او را از فتنه دجال و ایمان آوردن به او در امان می دارد و نیز از گرفتار شدن در آتش جهنم نگاه می دارد.
از رسول خدا(ص) نقل شده است: هر کس که این سوره را قرائت نماید در روز قیامت ترازوی حسنات او سنگین می شود.
امام باقر(ع) در فضیلت این سوره فرمودند: هر کس سوره قارعه را قرائت کند و آن را استمرار بخشد خداوند عزیز و جلیل او را از فتنه دجال و ایمان آوردن به او در امان می دارد و نیز از گرفتارشدن در آتش جهنم نگاه می دارد
آثار و برکات سوره
1) گشایش در کار
در این باره از رسول خدا(ص) روایت کرده اند: هر کس سوره قارعه را بنویسد و همراه نیازمندی قرار دهد خداوند در کار او آسانی و گشایش قرار می دهد.
همچنین از امام صادق(ع) نقل شده است: هر گاه این سوره را نوشته و همراه کسی که بازارش کساد و بی رونق است باشد خداوند به کارش رونق می بخشد.

2) برآورده شدن حاجات 
به جهت برآورده شدن هر حاجتی 180 بار این سوره را بخواند مفید است و اگر معیشت بر او تنگ باشد بنویسد و با خود همراه داشته باشد روزی او وسیع می گردد. همچنین این سوره را نوشته و با خود همراه داشته باشد حاجتش برآورده خواهد شد.